Weet je nog dat ik begin deze maand Chantal sprak over haar dochter Sanne? Dat ze blij was dat Sanne weer beter in haar vel zat?

Vandaag sprak ik Chantal weer om te vragen hoe het met Sanne ging. Ze vertelde me dat het met Sanne goed ging. Maar direct daarna zei ze heel eerlijk dat ze het zelf moeilijk heeft nu haar kinderen vakantie hebben. Ze ergert zich enorm aan het bankhangen en het staren naar een beeldscherm van haar pubers. Eigenlijk was ze hier vooraf al bang voor en zag ze erg op tegen de vakantie. Ze baalt er het meest van dat ze haar kinderen met geen mogelijkheid in beweging krijgt. Wat ze ook zegt er gebeurt niks. Elke vakantie is weer hetzelfde verhaal. “Het moet eens afgelopen zijn”: sprak ze zich zelf toe. “Wat doe ik als moeder nu niet goed?”

Vervolgens vertelt ze met een lach dat ze, toen ze zo boos was, aan mijn opmerking moest denken: “de 3 gouden tips voor Sanne werken ook voor moeders hoor!”

Ze is er meteen mee aan het werk is gegaan. En ja hoor, het werkt! Ze ziet ineens weer waar ze goed in is en waar ze blij van wordt. Vanaf dat moment is er iets verandert thuis. Ze straalt helemaal als ze me dit vertelt. Nu ze zich blij en goed voelt, merkt ze dat ze minder moppert op haar bank hangende pubers. En ze ziet ineens dat haar kinderen best wel in actie komen op een dag. Ze realiseert zich dat ze door haar gemopper alleen maar zag wat niet goed ging, terwijl ze nu ook ziet wat haar kinderen allemaal wel doen. Ze ziet niet meer op tegen de komende vakantie weken!

Wil jij ook relaxter door de vakantie weken komen, klik dan op de link hier en ik stuur je gratis mijn 3 gouden tips.