De kennismakingsdagen op het voortgezet onderwijs zijn in volle gang. De meeste groep 8-ers hebben al kennis gemaakt op hun nieuwe school en een aantal zijn daar nu mee bezig. Spannende tijd voor de kinderen uit groep 8 maar helemaal voor hun ouders. Of het nu je eerste kind is, je tweede of je laatste kind, het blijft lastig.

De meeste kinderen hebben er vooral veel zin in. Eindelijk een keer een andere school. Toch staat niet elk kind hier zo in. Er zijn kinderen die het moeilijk hebben met de nieuwe situatie. Ze vragen zich af: “Zijn er wel genoeg kinderen die ik ken? Vinden ze mij wel leuk genoeg? Als ik maar een vriend of vriendin heb in de klas?” En ga zo maar door. Dit spookt er door hun hoofd.
Maar wat gebeurd er met jou als ouder? Ook jij komt in een nieuwe situatie terecht. Je zult minder betrokken zijn wat er op school gebeurd. De basisschool kende je door en door. Je kende zijn vrienden en hun ouders. Je kind zal nu met nieuwe vrienden thuis komen die je nog niet kent. Je vraagt je af of dit wel goede vrienden voor hem zijn.
Merk je ook dat je nu veel aan het piekeren bent? Zal hij zich wel redden? Krijgt hij wel vrienden? Durft hij voor zich zelf op te komen?

Wat zou het fijn zijn dat je erop kan vertrouwen dat je kind het gaat redden op het voortgezet onderwijs. Dat je weet dat je hem de goede dingen hebt meegegeven. Mocht je daar nog over twijfelen dan kun jij je kind in de vakantie helpen met zijn zelfvertrouwen en met die van jezelf. Ik heb een artikel met tips gemaakt en hierin lees je wat je kan doen aan het zelfvertrouwen van je kind en ook aan die van jezelf te werken. Het zijn oefeningen die je nu kan doen en na de vakantie als hij op het voortgezet onderwijs zit. Als je HIER klikt dan stuur ik jou mijn 3 gouden tips toe.

Reacties

Your email address will not be published. Required fields are marked *