Twee weken geleden heb ik een poll uitgezet op Instagram over “weet jij hoe je puber het liefst leert?” Ik was toen zelf aan het leren was voor een tentamen. Veel reactie heb ik niet gehad op deze poll maar degene die reageerden wisten het eigenlijk niet.

Toen ik in 1995 klaar was met studeren, heb ik met mezelf afgesproken dat ik nooit meer een studie ga doen. Mijn hele schoolse leven had ik moeite met het onthouden van feiten en moeilijke woorden. Ik had eigenlijk een hekel aan leren.
Ik wilde het liefst alleen maar dingen doen, alleen dan was ik gemotiveerd. Als ik toen wist wat ik nu weet, was het vast heel anders geweest op school.
Maar ja……. Ik had op school en thuis geleerd dat je gewoon op je kamer moest gaan zitten en leren, leren en nog eens leren. Ze noemden het ook wel stampen! Dan zou het wel lukken. Ik zat uren op mijn kamer maar na 30 minuten deed ik niks meer, omdat het niet lukte om dingen goed te onthouden. Maar de docenten en mijn ouders waren ervan overtuigd dat die manier het beste was. En ik nam dit voor waarheid aan.

Na 22 jaar heb ik toch weer een HBO studie opgepakt omdat deze studie me enorm interesseert. Ik merk dat nu ik op een andere manier leer dat leren dan ook best leuk kan zijn. Niet altijd natuurlijk! En het lukt me gewoon om feiten en begrippen te onthouden. Alleen doe ik het nu op mijn manier!

Hoe is dat bij jou thuis? Weet jij hoe je puber het liefst bezig is met zijn huiswerk? Ik ben erg nieuwsgierig! Laat het me weten door een 👍 voor JA en ❤️voor NEE.

Als je het niet weet en je zou graag willen weten hoe je kind het liefst leert, dan help ik je graag. Vraag gratis en een vrijblijvend een gesprek met mij aan door me te mailen (iriscoach@hotmail.com) of een DM te sturen.

Wie weet komen we samen tot inzicht over de manier van leren van je puber. Hoe fijn zou het zijn als dit bijdraagt aan minder irritatie rondom het huiswerk en meer rust geeft in huis?

Reacties

Your email address will not be published. Required fields are marked *